top of page

Maden og din energi

Opdateret: 17. feb. 2021

her kan du læse lidt om hvad mad gør ved dit tempel

Råkost, bedre kendt under dets engelske navn, raw food, er IKKE en trend, men et redskab mennesket har brugt som naturmedicin i flere 1000 år, vi kan læse os frem til at faste og rå mad letter inflamationen i kroppen derfor er dem der tit spiser raw food og naturmedicin næsten aldrig syge.
Det er meget enkel at følge og består dybest set af ikke at tilberede fødevarer og spise dem i deres naturlige form.


Denne kost er yderst nærende for din krop, og dens fordele er mange og varierede
At forstå principperne for raw food er vigtigt for veganere, fordi de bør være i stand til at erhverve de fleste af de næringsstoffer, der er i en regelmæssig kost, hvor fødevarer tilberedes..

Raw food er en livsstil, som i al enkelhed foreskriver, at kosten kun må bestå af uforarbejdede hele rå fødevarer – dvs. alle de råvarer, som naturen tilbyder. Det er ren vegansk kost, hvor råvarer som nødder, kerner, frø, olier, spirer, frugt og grønt er ”godkendte” ingredienser, hvorimod produkter fra dyr eller øvrige animalske fødevarer ikke indgår i kosten.

Disse råvarer må, af hensyn til bevarelse af enzymerne, ikke opvarmes til mere end max 41 grader.

Det betyder, at du ikke må bage, stege, koge eller grille din mad. Men du undgår således også kunstige tilsætningsstoffer, farvestoffer, smagsforstærkere og E-numre i diverse afskygninger.


Jeg selv spiser 70% raw food og 10% brød 5% kød 5% fisk 10% kogt stegt grønt

Min morgen starter med en smoothie, eller et glas lemon eller en grape.

frokost er hjemmebagt stenalder brød, med advokado tomat og lidt olie.

aften er pimært forskellige salater og evt lidt stegt eller kogt grønt. weekenden hygger jeg mig med lidt fisk eller kød.


Jeg køber kun øko, og kødet er kosher eller halal, evt. fra en gårdslagter fisken køber jeg fra erlings fisk i hurup. Hos os dyrker vi meget grønt selv, og vil i udgangen af 2023 kunne være 100% grønt selv forsynende.

høns er en god ting at have, de er din sikkerhed for at bytte og at få mad på bordet.

Har du have vil jeg anbefale dig at gå igang med at dyrke dine grønne ting selv, start med tomater og kryder urter, hindbær og rabarber, dette er let at plante og giver hurtigt mad på bordet.


Mere raw food info

Mange vil måske være nervøse for om proteinindholdet i sådan en kost er for lavt, idet vi normalt får hovedparten af vores proteiner fra kød, fisk, ost, æg, bønner og linser. Ifølge mange forsker er der et meget højt proteinindhold i f.eks. hvedegræsjuice, kerner, nødder og spirer, og man skulle således være godt dækket ind, også proteinmæssigt. Desuden er det ikke kun mængden af proteiner, der er vigtig, men i høj grad også hvor tilgængeligt for kroppen, det givne proteinindhold er. F.eks. pointerer de, at proteinindholdet i uopvarmet frugt og grønt er meget letoptageligt.

En anden bekymring kan måske være, om børn kan leve udelukkende på raw food. Igen er mange forsker enige om at der ikke er tvivl om, at raw food faktisk er den mest optimale føde for dem. Mange børn i dag har problemer med maven ,ADHD, angst - uro, og dette er udelukkende på grund af det mad de indtager - pasta dåse mad pamasan pommes kiks brød osv..... De fleste børn i dag er også vaccinerede, og igen der ser man vaccine skader, på de senere år, autisme kunne være en af de skader den giver og tiks. Desværre er medicin industrien så stor at de aldrig ville indrømme hvis det var dem, der gav de fejl på mennesket.

Ingen syreoverskud

Medmindre vores kost overvejende består af frugt og grønt har de fleste af os syreoverskud i kroppen, og under disse omstændigheder bukker vores organisme lettere under for sygdom. Det kan være de akutte som forkølelser og influenza samt de mere alvorlige som gigt og type 2 diabetes.

Fordelen ved raw food er, at den overvejende er alkalisk pga. det naturligt forekommende høje indhold af kalium-bicarbonat, og med de rette pH-værdier er basen lagt for en sund tarmflora og dermed et langt stærkere forsvar mod sygdomme.

Raw food oversættes ofte på dansk til ”levende føde” fremfor ”råkost”, som let forveksles med revet gulerod med rosiner og citronsaft. Det sundhedsmæssige springende punkt i raw food er det høje enzymindhold. Enzymerne dør ¬som sagt ved temperaturer over 42 grader, men ifølge reglen i raw food om ikke at opvarme maden, er de dermed bevaret.Prøv det med CDB

Jeg vil skrive mere om cdb i et andet indlæg, men jeg kan anbefale et starter kit til dig ud fra din vægt hvad du spiser og laver til hverdag samt dine gamle vaner og hvordan du har det nu. Inden for 40 dage, vil dit liv være helt anderledes. klik på online book til en zoom session og din starter pakke pris 1500kr

42 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Læs om EPH - fra en klients oplevelse

Vi bliver så glade når folk skriver om deres oplevelser Her er Trines Historie. Du kan læse lidt her om min egen oplevelse med kundalini energien: Der er den bevidste måde at trække kundalinien op ige

留言


bottom of page