top of page

kombucha - en gude drik

Hvad er kombucha?

Kombucha er gæret te, som er lavet af te, sukker og en kombucha svamp, også kaldet SCOBY.

Gæret te lyder måske ikke så lækkert, men det er det – og så har det oven i købet ry for at have sunde fordele - især for tarmen. Den gærede (eller fermenterede, som det også hedder) te, der kaldes kombucha, har rødder 2000 år tilbage til Kina, hvor drikken var kendt som nærmest livseliksir. Kombucha er noget af det mest trendy, du kan drikke lige nu, og det er der gode grunde til. Læs her, hvilke sunde fordele den fermenterede te er kendt for.

Den fermenterede te, kombucha, er kendt for både at hjælpe din fordøjelse og dit immunforsvar.Og det gode rygte fulgte med, da kombucha teen begyndte at poppe op i helsekredse for nogle år siden. Kombucha fik ry for at kunne helbrede og forebygge stort set alt fra kræft - fedme - gigt – anitage - til nyresvigt. Rygterne var så vedholdende især i USA, hvor kombucha har været populær i flere år, at amerikanske eksperter har set sig nødsaget til at slå fast, at der ikke er videnskabeligt belæg for alle de helbredende effekter.


Virkning – hvad er kombucha godt for?

Kombucha indeholder, som andre fermenterede produkter, præbiotika. Det er ufordøjelige kulhydrater, som kan være med til at fremme de gode bakterier i tarmen og dermed skabe en god tarmflora. Dette kan dog variere fra person til person. Desuden har kombucha et lavt sukkerindhold og et højt indehold af gode aminosyre.

De berygtede gode og sunde fordele, måske årsagen til, at kombucha har fået sit medicinske ry igennem to årtusinder. En sund tarmflora, mener forskerne, kan være med til bl.a. at holde vægten og styrke immunforsvaret.

HER kan Du kan købe færdig kombucha te, vores giver en naturlig præbiotiske effekt og den perlende smag. Flere forskellige smags varianter.

Hvordan drikker man kombucha?

Kombucha er en læskende og smagfuld te, som skal nydes kold. Kombucha har en smule brus og kan have en syrlig smag på grund af gæringsprocessen.

kombucha sundt fordi drikken indeholder præbiotika, der kan fremme de gode bakterier i tarmen og dermed styrke kroppens celler. Drik ca 500ml om dagen. MEN Som med andre nye produkter du begynder at spise eller drikke, så skal du også prøve dig gradvist frem med kombucha. Start med at drikke lidt kombucha ad gangen, og se hvordan din krop og tarme reagerer på kombuchaen.

Hvad er en kombucha svamp (SCOBY)?

En kombucha svamp, primært kaldet SCOBY, er en svamp, som består af forskellige bakterier og gær.

SCOBY er en forkortelse for Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast. Det er altså en koloni af gode bakterier og gærkulturer, som i symbiose med sukker og te, skaber en bestemt form for fermentering.


Vi sender gerne men kun ved over 5 l.

Pris 500ml 30kr 5 l 200kr kan bestilles og hentes i rødovre eller vestervig63 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Vi bliver så glade når folk skriver om deres oplevelser Her er Trines Historie. Du kan læse lidt her om min egen oplevelse med kundalini energien: Der er den bevidste måde at trække kundalinien op ige

bottom of page